Coaching voor het clubbestuur?
Onze bestuurscoaches (BC) helpen bestuurders bij het formuleren van hun missie en visie. Dit doen ze samen met leden. Bestuurders worden in staat gesteld te besturen en niet in de waan van de dag allerlei klusjes doen. Onze BC zijn opgeleid om de club een spiegel voor te houden en besturen te helpen ontwikkelen met praktische en concrete tools.
Coaching voor je technisch kader?
Onze clubkadercoaches (CKC) begeleiden trainers op pedagogisch en didactisch gebied. Dit bevordert plezier en ontwikkeling, waardoor trainers en jeugdleden langer bij de club blijven. Daarnaast zorgen ze er voor dat trainersbegeleiding normaal is op de club. Hiervoor ondersteunen ze bestuur en technische commissie en leiden ze trainersbegeleiders op. Zo zorgen ze voor een positiever pedagogische sportklimaat.
Meer in Kortere Tijd
Meer vrijwilligers? Meer sponsors? Meer Leden? Maak kennis met onze trainingen en methodiek om sneller vrijwilligers, sponsors en leden aan trekken voor jouw sportclub.
Onze succesformule Meer in Kortere Tijd is het platform voor jouw clubvraagstukken. Vraag ernaar bij jouw clubondersteuner.
het fundament van de sportclub: de vrijwilligers
Sportclubs hebben steeds meer moeite met het invullen van structurele vrijwilligersfuncties, denk aan een bestuurslid of als trainer, coach of begeleider. Vrijwillige inzet gebeurt steeds meer op incidentele basis. Thema’s als een positieve sportcultuur, nieuwe wetgeving en maatschappelijke uitdagingen vragen steeds meer tijd van vrijwilligers. Daarnaast zijn er uitdagingen op het gebied van inclusie en diversiteit. Het vrijwilligerskader is vaak geen goede afspiegeling van de vereniging (leden) zelf en van de wijk.
Sportclubs staan onder druk en hebben ondersteuning nodig om het fundament op orde te houden. Wij helpen clubs met advies en ondersteuning, gericht op het creëren van duurzame effecten. Onze aanpak kenmerkt zich door actie- en resultaatgerichtheid. Met onze aanpakken willen we zowel sportclubs ondersteunen als Amsterdammers in beweging krijgen die dat niet als vanzelfsprekend doen.
Sportbeleid van amsterdam
Het tegengaan van inactiviteit onder Amsterdammers is niet alleen goed voor de Amsterdammer zelf, maar ook voor de stad: minder zorgkosten, meer aanleidingen voor sociale contacten ter bestrijding van eenzaamheid, meer saamhorigheid, meer vrijwilligers en meer tolerantie.
De sportclub is een belangrijke spil in deze Amsterdamse ambitie.
Match vrijwilligers snel aan je clubtaken
Taakie is de digitale assistent vrijwilligerszaken, die het werven van vrijwilligers leuker en makkelijker maakt. Simpel en snel iemand vinden voor een taak of functie binnen de club is niet langer een vervelende uitdaging!
Een positief sportcultuur voor kinderen
Het High5spel bevordert een positieve sportcultuur bij jeugdteams van 6 t/m 12 jaar. Het spel zorgt voor meer plezier en respect in het team. Daar plukt de hele vereniging, inclusief tegenstanders de vruchten van! Voor €12,95 per spel kan iedere jeugdtrainer aan de slag!
Samen meer impact met clubondersteuning!
Of je nu jong of oud bent, een lichamelijke of geestelijke beperking hebt, of welke achtergrond dan ook: iedereen moet zich welkom voelen bij de sportclub. Team Sportservice kan samen met de sportclub een ontwikkeling doormaken om toegankelijker te worden voor álle doelgroepen. Team Sportservice heeft daarnaast de contacten in de wijk om de doelgroep ook aan te sporten naar de vereniging te komen. Zo willen we sportclub en inwoner van Amsterdam dichter bij elkaar brengen en maken we meer impact!
Impact maken dat kan Team Sportservice niet alleen. Samen met de gemeente en andere clubondersteuners willen wij er voor zorgen dat iedere club de hulp ontvangt die ze nodig heeft.
Een samenwerking tussen de clubondersteuners in Amsterdam. Bonden, Rabobank, ESPN, Sportservice en de gemeente slaan handen ineen om clubondersteuning zo goed mogelijk te maken voor de sportclub.
Een praktische samenwerking op het gebied van wetenschappelijke kennis en de praktijk, geïnitieerd vanuit Hogeschool Windesheim, waar verschillende gemeenten, NOC*NSF en Sportservice organisaties (waaronder de onze) aan deelnemen om sporten bij clubs veiliger en leuker te maken voor iedereen.
Sportkracht12, de landelijke organisatie waarin alle Provinciale Sport Organisaties zijn verenigd, heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van sportverenigingen bij het verduurzamen. Dit doen ze in nauwe samenwerking met de clubs en met een grote focus op ontzorging. Sportkracht12 heeft een landelijk dekkend netwerk.
Samen werken aan een sociaal veilig sportklimaat?
Of je nu jong of oud bent, een lichamelijke of geestelijke beperking hebt, of welke achtergrond dan ook: iedereen moet zich welkom voelen bij de sportclub. Met aandacht voor diversiteit en sociale veiligheid creëert Team Sportservice Amsterdam samen met sportclubs een inclusieve omgeving voor sporters. Deze fundamenten dragen bij aan een veilige en prettige sportervaring.
Bovendien biedt Team Sportservice Amsterdam gratis workshops aan voor trainers, gericht op het bevorderen van een sociaal veilige sfeer. Zo kunnen trainers leren hoe zij op een positieve manier sportplezier en inclusie kunnen stimuleren.