Ga naar de inhoud

Hilversum Actief 2024: vernieuwde opzet groot succes! 

Hilversum

Het zonovergoten Marktplein werd zondag overdag vanwege Hilversum Actief omgetoverd tot hét podium van sport, cultuur en vrijetijdsbesteding. Wij kijken terug op een succesvolle dag. 

Hilversum Actief bood jong en oud de kans om op een laagdrempelige en kosteloze manier kennis te maken met diverse activiteiten. Er was voor ieder wat wils. De kinderen stonden in de rij voor een freerunning parcours en de senioren fietsten onder leiding van de buurtsportcoach Fietsen een fietsparcours.

Een podium voor iedereen

Midden op het plein werd het Center Court opgebouwd, waar de hele dag door sport- en cultuurdemonstraties plaatsvonden. Het evenement begon met een energieke openingsact met de Braziliaanse vecht-dans Capoeira. Vervolgens konden de kinderen hun geluk niet op met de sport- en spelactiviteiten van de Bink buurtsportcoaches en de basketbalclinic van 3×3 Unites, gooiden de volwassenen de heupen los tijdens een Zumba-les van Body Fit&Fun of Sjollema Sport & Fitness, en werden senioren uitgedaagd door de buurtsportcoaches van Team Sportservice tijdens seniorengym. Als kers op de taart werd Hilversum Actief muzikaal afgesloten door Beatrix Hilversum.

Een sportief feest voor iedereen 

Het evenement was ingedeeld in vier zones: voor kinderen, jongeren, volwassenen en senioren. Iedere zone bood passende activiteiten en informatie van meer dan twintig deelnemende organisaties en verenigingen. Zo informeerden ASC Hilversum Hurricanes, Korfbalvereniging De Korvers, Tafeltennisvereniging Hilversum en de Gooise Atletiek Club niet alleen over hun vereniging, maar namen zij de bezoekers mee in hun wereld van sport tijdens activiteiten op het plein.

Meer dan een evenement 

Het Center Court was een groot succes. Op het sportveld, midden op het Marktplein, maakte de presentator de bezoekers enthousiast om mee te doen met de verschillende activiteiten. Na een zonnige editie van Hilversum Actief, met blije gezichten van de bezoekers en tevredenheid bij de aanwezige organisaties en verenigingen, kijken wij positief terug op deze vernieuwde opzet.

Yvonne van Langen, coördinator buurtsportcoaches en projectmanager van Hilversum Actief, over het evenement:

We wilden een podium bieden aan al het moois dat er in Hilversum te doen is voor jong en oud. Volgend jaar hopen we nog meer organisaties en verenigingen te kunnen verbinden aan dit prachtige evenement.

Foto’s