Ga naar de inhoud

Marco’s Inspirerende Reis: Sporten bij Feel Good Fitness Factory

Nieuws Aangepast Sporten Hilversum

HILVERSUM – Voor veel mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking kan sporten een uitdaging lijken. Toch bewijst Marco, een vaste sporter bij Feel Good Fitness Factory, dat iedereen in beweging kan komen. Al sinds 2018 traint hij met veel plezier bij de sportschool, en zijn verhaal inspireert anderen om ook de stap te zetten.

Feel Good Fitness Factory in Hilversum staat bekend om hun persoonlijke aanpak. Ze richten zich op small group trainingen, waarbij iedere sporter de aandacht krijgt die hij of zij verdient. Voor Marco maakt dit een groot verschil. “Bij een gewone sportschool word je vaak aan je lot overgelaten. Hier krijg je echt goede begeleiding,” vertelt hij enthousiast.

De sportschool werkt al jaren samen met Sherpa, een woonzorgorganisatie die mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking ondersteunt. Dankzij deze samenwerking kunnen cliënten van Sherpa sporten bij Feel Good Fitness Factory, met trainingen die volledig zijn aangepast aan hun niveau.

Marco herinnert zich nog goed hoe hij begon. “Ik zag ooit een flyer hangen bij Sherpa, waar ik woon. Daar stond op: ‘Wie heeft er interesse om te gaan sporten?’ Dat wilde ik wel,” vertelt hij. Sindsdien traint Marco drie keer per week, ondanks dat hij soms moe is of geen zin heeft. “Als je eenmaal bezig bent, voel je je altijd beter.”

De trainingen zijn gevarieerd en uitdagend. Marco werkt het liefst aan zijn armspieren en schouders, maar ook andere spiergroepen komen aan bod. “We doen van alles, zoals roeien, burpees, kettlebell swings en opdrukken,” legt hij uit.

Voor mensen die twijfelen om te gaan sporten, heeft Marco een duidelijke boodschap: “Gewoon gaan! Denk niet; oh nee, het regent of ik sta in de file. Nee, ga gewoon! Vooral als je wat dingen aan je hoofd hebt. Tijdens het sporten vergeet je alles even en focus je je alleen op je training. Dat helpt echt.”

De trainers bij Feel Good Fitness Factory spelen een belangrijke rol in Marco’s sportervaring. “De trainers hier zijn geweldig. Ze zijn er altijd voor ons en zorgen ervoor dat we het beste uit onszelf halen,” zegt hij.

Met zijn verhaal hoopt Marco anderen te inspireren om ook in beweging te komen. “Sport kan echt je leven verbeteren. Dus twijfel niet, en ga ervoor. Bij Feel Good Fitness ben je in goede handen,” besluit hij.