Ga naar de inhoud

Podcast #28: Bezuinigingen op sport: De gevolgen voor sportclubs en de volksgezondheid

Podcast Clubondersteuning

In aflevering 28 van de podcast Sport & Samenleving praten we met Inge van Dijk (Tweede Kamerlid en lid van de Kamercommissie voor VWS voor het CDA), Thijs Zonneveld (sportjournalist, podcast-maker en wielrenner) en Pieter Litjens (sportbestuurder en directeur-bestuurder van adviesbureau CROW).

We spreken met elkaar over de verwachte effecten van het kabinetsbeleid van het extraparlementaire kabinet Schoof op het gebied van sport en bewegen. Wat betekenen de afspraken tussen de coalitiepartners PVV, VVD, NSC en BBB voor sport en bewegen in ons land?

In onze podcast van juni spraken we met o.a. kamerlid Mohammed Mohandis van GroenLinks/PvdA al over het Hoofdlijnenakkoord, maar na Prinsjesdag worden de contouren van het beleid geleidelijk aan duidelijker. Welke effecten hebben de kabinetsplannen voor sporters, sportverenigingen of sportscholen, maar ook: wat zijn de gevolgen op langere termijn bij de inzet van sport en bewegen bijvoorbeeld bij het bevorderen van de volksgezondheid? En welke oplossingsrichtingen zien we?

Show notes:

Abonneer je op de podcast

Geen aflevering meer missen? Abonneer je dan op de Sport & Samenleving Podcast. Deze is beschikbaar via onderstaande podcast apps. Maak uw keuze en veel luisterplezier!